Το μόνο που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις την «υγιεινή σαντιγί» είναι άπαχο γάλα, ένα βάζο και.. 90 δευτερόλεπτα.
Είναι η πιο cool, κρεμώδης... τάση που έχουν καφετέριες όπως τα Starbucks: Η επικάλυψη των ροφημάτων με κρύο αφρό.
Η νόστιμη αυτή παραλλαγή είναι σαν σαντιγί, αλλά έχει τις μισές θερμίδες και καθόλου λίπος. Έτσι, έχεις τη μέγιστη απόλαυση χωρίς τις τύψεις των θερμίδων. Μπορείς εύκολα να το φτιάξεις στο σπίτι με ελάχιστα χρήματα. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι κανένα φοβερό εργαλείο ή «περίεργο» συστατικό.
Τι είναι ο κρύος αφρός από γάλα
Ο κρύος αφρός είναι μια αφρώδης επικάλυψη που περιχύνεται πάνω από παγωμένα ροφήματα – πιο συχνά πάνω από ροφήματα καφέ. Η υφή του είναι πιο βελούδινη από εκείνη της σαντιγί και παραδοσιακά παρασκευάζεται με τη χρήση άπαχου γάλακτος αντί για κρέμα γάλακτος. Αυτό είναι το κλειδί, επειδή το γάλα με λιγότερα λιπαρά έχει υψηλότερη αναλογία πρωτεϊνών προς λιπαρά.
«Όταν αφρίζετε το γάλα, ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα σταθερό δίκτυο φυσαλίδων αέρα που περιβάλλεται από ένα λεπτό φιλμ νερού και πρωτεΐνης», εξηγεί η Jennifer Pallian, BSc RD, δημιουργός του Foodess.com.
«Το άπαχο γάλα δημιουργεί γενικά περισσότερο αφρό και είναι πιο σταθερός από τον αφρό που παράγεται από τις επιλογές γάλακτος με υψηλότερα λιπαρά».
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.
from Όλες οι Ειδήσεις https://ift.tt/POKBWbw
via IFTTT