Τα 3 πράγματα που δε θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά... πρέπει

Τα 3 πράγματα που δε θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά... πρέπει

Μπορεί να θέλουμε τον χώρο μας συμμαζεμένο.... αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. 

Η ειδικός σε θέματα οργάνωσης, Holly Blakey του Breathing Room Organization + Styling, μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ξεφορτωθούμε κάποια αντικείμενα, ενώ μας εξηγεί γιατί δυσκολευόμαστε να ξεκολλήσουμε από κάποια άλλα. 

«Τρείς είναι οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποχωριστούν αντικείμενα», σύμφωνα με την Blakey, «συναισθηματική προσκόλληση, χρήματα και ενοχές».

«Όταν δεν αφιερώνουμε χρόνο για να αποχωριστούμε ό,τι έχουμε στα σπίτια μας, ξεχνάμε ό,τι υπάρχει – και μετά, κατακλυζόμαστε από άγχος όταν είναι να τα ξεφορτωθούμε και δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε», σημειώνει η Blakey. 

Το The Issue μας παρουσιάζει τα τρία πράγματα που δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας αλλά πρέπει

1. Ρούχα

Σύμφωνα με την Blakey, αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, ξεκίνησε από τις ντουλάπες σου. Τα ρούχα σου είναι πιθανότατα ο πρώτος ένοχος όταν πρόκειται για την ακαταστασία. Οι άνθρωποι τείνουν να κρατούν τα ρούχα πολύ μετά τη «λήξη τους», μοιράζεται η Blakey.

«Τα ρούχα μπορούν εύκολα να ξεφύγουν από τον έλεγχο απλώς και μόνο επειδή ξεχνάμε τι έχουμε, δεν ξέρουμε τι ταιριάζει και συνεχίζουμε να αγοράζουμε όλο και περισσότερα πράγματα», μας λέει. 

2. Πάρα πολλά παιχνίδια

Η Blakey μας λέει ότι οι γονείς είναι συχνά τα μεγαλύτερα θύματα της ακαταστασίας κυρίως λόγω των παιδιών τους.

Εάν το σπίτι μας είναι γεμάτο με πάρα πολλά παιχνίδια για τα μικρά μας, αυτή θα πρέπει να είναι η επόμενη περιοχή ακαταστασίας που θα πρέπει να εστιάσουμε. «Τα παιχνίδια συσσωρεύονται τόσο γρήγορα, και πολλές φορές, δεν μπορούμε να παρακολουθούμε με τι παίζουν πλέον τα παιδιά μας», λέει η Blakey. «Στην πραγματικότητα, τα παιδιά είναι πολύ ικανοποιημένα - και ακόμη πιο ευτυχισμένα - με λιγότερα πράγματα, αρκεί να κρατούν τα αντικείμενα που αγαπούν και χρησιμοποιούν πραγματικά».

3. Παιδική Τέχνη

Μαζί με τα παιχνίδια, η παιδική τέχνη είναι ένα άλλο αντικείμενο που είναι δύσκολο να το πετάξουμε οι γονείς, οι φροντιστές και τα μέλη της οικογένειας – είναι μια κατηγορία με την οποία αγωνίζεται ακόμη και η ίδια η Blakey.

«Παλιότερα ήμουν πολύ καλή σε αυτό, αλλά καθώς μεγαλώνουν, κρατάω περισσότερα – πιθανότατα επειδή τους βλέπω να μεγαλώνουν πολύ γρήγορα», λέει. «Μην με παρεξηγείτε, έχω ένα πολύ καλό σύστημα που κρατά μακριά την ακαταστασία. Αλλά, μερικές φορές δεν μπορώ να αρνηθώ ένα άλλο γλυκό... αποτύπωμα.»

#ΣΠΙΤΙ #ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ #ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ #ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qup8Ca7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη