Η Baran είναι 17 χρονών και ζει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ίδια έδωσε συνέντευξη εκφράζοντας την αγωνία της για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της το Ιράν.
Η Baran αναφέρει πως ο ξεσηκωμός του ιρανικού λαού οφείλεται στην καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες της χώρας τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Αναφορικά με τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που αποτέλεσε θα λέγαμε το «κερασάκι στην τούρτα», η Baran λέει πως αρχικά ανακοινώθηκε ότι η 22χρονη απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή, ωστόσο ύστερα από περαιτέρω διερεύνηση φάνηκε πως πέθανε από βαριά εγκεφαλική κάκωση.
«Όλο αυτό έγινε λόγω του "ακατάλληλου χιτζάμπ" που φορούσε» λέει χαρακτηριστικά η Baran. Τονίζει πως στη θέση της Μαχσά θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη γυναίκα.
«Οι γυναίκες φοβούνται για τον εαυτό τους και οι άντρες για τις κόρες τους και τις μητέρες τους» συμπληρώνει.
Σημειώνει πως οι γυναίκες του Ιράν δεν θέλουν να απαγορευτεί το χιτζάμπ, αλλά να μπορούν να το φοράνε όποτε και όπως εκείνες επιθυμούν. «Η κυβέρνηση χειραγώγει τις γυναίκες, και καταστάσεις σαν αυτές συμβαίνουν στο Ιράν όλη την ώρα» προσθέτει.
Δηλώνει πως μετά τον θάνατο της Μαχσά, οι γυναίκες του Ιράν είναι πιο φοβισμένες από ποτέ, ωστόσο έχουν συνειδητοποιήσει πως το να μένουν πίσω φοβισμένες δεν θα αλλάξει καθόλου την κατάσταση.
Η Baran εκτιμά πως αυτή τη φορά τα πράγματα θα αλλάξουν μετά τις διαδηλώσεις, καθώς αυτή τη φορά συμμετέχουν πολλές γυναίκες. «Οι γυναίκες ηγούνται αυτής της κίνησης, αλλά και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι καθώς συμμετέχουν και άντρες» συμπληρώνει.
from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/GdBL1fR
via IFTTT
from kaliterilamia.gr https://ift.tt/wvrUoGI
via IFTTT