Ειδικός του Χάρβαρντ αποκαλύπτει τις 10 τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο

pexels/Julia Volk

Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στην καθημερινή σας διατροφή, σε συνδυασμό με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούν να βοηθήσουν στην συνολική υγεία του οργανισμού.

Ένας ειδικός του Χάρβαρντ, ο Δρ Ντίμπλ Τζάνγκντα, έχει επισημάνει δέκα τροφές που μπορούν να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία και να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, αυτές οι τροφές ενισχύουν την ανοσία και προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.

Παρόλο που καμία τροφή από μόνη της δεν μπορεί να σταματήσει τον καρκίνο, η ενσωμάτωση μιας ποικιλίας αυτών των τροφών σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για τη μείωση του κινδύνου. Οι ειδικοί συνιστούν την κατανάλωση φρέσκων, εποχιακών και ολόκληρων τροφών, καθώς αυτές περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τις επεξεργασμένες εκδοχές τους.

Κορυφαίες Τροφές που Καταπολεμούν τον Καρκίνο

1. Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς είναι γεμάτος αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν το οξειδωτικό στρες, το οποίο μπορεί να βλάψει τα κύτταρα και να προάγει την ανάπτυξη όγκων. Μπορεί να προστεθεί σε γάλα, σαλάτες, dal, ρύζι ή άλλα μαγειρεμένα πιάτα.

2. Ασβαγκάντα (Ashwagandha)
Αυτό το αρχαίο βότανο της Αγιουρβέδα μειώνει το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι το εκχύλισμα φύλλων ashwagandha μπορεί να συμβάλει στην επιλεκτική καταστροφή καρκινικών κυττάρων.

3. Άμλα (Ινδικό φραγκοστάφυλο)
Η άμλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύοντας το DNA από βλάβες και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Η καθημερινή κατανάλωση ενός φρούτου μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία.

4. Σκόρδο
Το σκόρδο επιβραδύνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά του καρκίνου του στομάχου, του παγκρέατος και του μαστού. Η αλισίνη που περιέχει έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει την ανοσία.

5. Μπρόκολο
Περιέχει σουλφοραφάνη, μια ένωση με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Το μπρόκολο είναι επίσης βοηθητικό στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την υγεία του εντέρου.

6. Σπανάκι
Πλούσιο σε σίδηρο και καροτενοειδή, το σπανάκι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού κατά του καρκίνου του μαστού, της ουροδόχου κύστης και των πνευμόνων.

7. Νεροκολόκυθο (Lauki)
Το καλοκαιρινό αυτό λαχανικό περιέχει αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, μειώνουν την οξειδωτική βλάβη και προστατεύουν το DNA.

8. Λιναρόσποροι
Οι λιναρόσποροι περιέχουν πρωτεΐνες, λιγνάνες και άλφα-λινολενικό οξύ (ωμέγα-3), αναστέλλοντας την ανάπτυξη ορμονοευαίσθητων καρκίνων όπως του μαστού και του προστάτη.

9. Τούλσι (Ιερός Βασιλικός)
Το Τούλσι (Tulsi) περιέχει ευγενόλη, μια ένωση με αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, ως προσαρμογόνο βότανο μειώνει το στρες και τη φλεγμονή, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν την εξάπλωση του καρκίνου.

10. Σταφύλια
Τα σταφύλια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προκαλούν αναστολή του κυτταρικού κύκλου και απόπτωση των καρκινικών κυττάρων, ενώ συμβάλλουν στην πρόληψη της καρκινογένεσης και στην υποστήριξη της γενικής υγείας.

#ΧΑΡΒΑΡΝΤ #ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΤΡΟΦΕΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/gbMPGV0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη